Goal Setting, Innovation, Leadership, Self Improvement, Success

Vi behöver alla mer tålamod – nu!

Tålamod är ofta det mest förvirrande av dygder. För det första är det många som inte inser att tålamod lärs! Det kommer inte naturligt för de flesta av oss. Här är tre områden där tålamod verkligen betalar:

1. Målinställning. Du har hört orden att något gott är värt att vänta på. Det betyder inte att du bara sitter och gör ingenting och väntar på att stora saker ska hända dig. Du måste få dem att hända! När du sätter dig ner och skriver ut dina mål, ge dig själv en realistisk tidsram. Kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag. Sätt minimål inom större mål så att du kan få en bättre bild av dina framsteg. Du kommer att känna dig motiverad av dina prestationer när du ser din plan utvecklas.

2. Lära sig nya färdigheter. När vi blir äldre är det inte lika enkelt att lära sig nya färdigheter. Vi kan bli avskräckta och känns som att ge upp. Människor som har varit ur arbetskraften under många år är helt ur teknikslingan, och det kan vara utmanande att ta sig fart. Att ha ett trasigt ben är den bästa lektionen i tålamod. Inte för att jag föreslår att du gör något farligt, men i detta fall föds tålamod av nödvändighet. Du lär dig hur du gör dagliga uppgifter på ett annat sätt för att hålla dig mobil. Att delta i en sport, till exempel karate eller yoga, kan kännas besvärligt till en början men plötsligt känner du dig som en proff. Jag fick inte mina enchilador rätt de första dussin gånger, men nu är de restaurangkvalitet. Om jag hade gett upp efter den första dimmiga röraen, vet jag inte vad jag skulle tjäna vid släktträffar.

3. Tolerans. Ibland kan tålamod innebära att du håller ut eller håller i en svår situation. Vi har alla haft problem med dåliga förare eller krävande chefer – även uppringd Internet kan få vårt blodtryck att öka. Men vi kan använda dessa som möjligheter för att öka vårt tålamod. Istället för att skrika på dina barn när de inte är redo för skolan, tänk på alla de tider de har varit tvungna att vänta på dig. Otålighet kan få människor att tappa humör och säga något de egentligen inte menar. Däremot främjar tålamod fred.

I denna ålder med omedelbar tillfredsställelse blir det allt svårare att acceptera det som är utanför vår makt. Att lära sig tålamod är verkligen en konst. Men det är en konst värd att lära sig för din egen hälsa, lycka och läkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *