Goal Setting, Innovation, Leadership, Self Improvement, Success

Öppna dörren till möjligheten

Jag är helt eldad från att tillbringa eftermiddagen med en vän igår och prata om kreativitet, skriva och böcker. Jag älskar att umgås med andra människor som aktivt engagerar sig i sin egen kreativa process, vågar leva sina liv och våga leva sin fulla kreativa potential! Energin som uppstår organiskt från en konversation mellan två personer på denna väg är häpnadsväckande. Jag lämnade konversationen med förnyad entusiasm för två projekt som jag arbetar med och tydlighet om några beslut jag har försökt fatta i en månad om två böcker jag skriver.

Igår eftermiddag gjorde jag en del research online relaterade till de beslut jag tog i samtal med min vän när jag stötte på något som påminde mig om ett kreativt projekt som jag hade övervägt att göra för fyra år sedan. Jag var på väg att flytta, bosätta mig i ett djupare engagemang i ett förhållande och ändra mitt arbete då, så att projektet tappade, men för ett ögonblick igår fick jag klarhet om att vilja fortsätta det igen. Inom två timmar, ut ur det blåa, fick jag ett samtal från någon som bjöd in mig att göra exakt den typ av projekt som jag hade föreställt mig. Jag älskar det när den här typen av synkronitet inträffar. Jag har sett det gång på gång: att bli klar över våra avsikter öppnar möjligheten.

Carl Jung, schweizisk psykiater, myntade uttrycket synkronitet och använde det för att beskriva meningsfulla sammanfall. Jag kunde ta upp en hel blogginlägg som skrev om synkronitet, och kanske snart ska jag, men för tillfället räcka med att säga att Jung kände att synkronitet handlade om en anpassning av förenande krafter i universum. De ögonblick i mitt liv där jag har spenderat efter de smala trådarna av synkronitet i mitt liv och arbete har visat sig vara de mest meningsfulla, livliga och kreativa ögonblicken i mitt liv. Och det verkar som om de synkronistiska händelserna händer oftast när jag lever min egen kreativa potential och väcker resonans energi med andra som är på samma väg.

Som konstnärer och kreativa människor måste vi lära oss att navigera i alla årstider för vår kreativitet. Jag får ofta e-postmeddelanden från vänner, kollegor eller potentiella kunder som säger att de är kreativt blockerade eller fastnat i något område i deras liv. Jag hör från några av dessa samma människor fantastiska idéer som de inte strävar efter av en eller annan anledning. Jag hör av ännu andra som är i jobb som dödar deras humör och sliter dem. Det finns så många resurser tillgängliga för oss. Det finns otaliga artiklar, terapeuter, tränare, workshops eller klasser som kan hjälpa oss att gå igenom kreativa block, hantera eller bryta oss loss från det som håller oss tillbaka och stödja oss längs vägen.

Det finns massor av människor där ute som kommer att gnälla och kommisera med dig om omständigheterna för din ambivalens, beslutsamhet eller att hålla dig fast, och om du håller dig i dessa konversationer kommer det förmodligen att hjälpa dig att djupare känna hur oförmåga du förändras. Men det finns också många människor som väljer att gå framåt, skapa förändringar i sina liv, gå mot det de älskar inför deras rädsla, ångest och självtvivel och att prata med dessa människor hjälper dig att göra samma sak. Livet är kort. Tillbringar inte ditt liv fastnat i mallen! Sluta slösa bort din tid på Internet i ytliga frånkopplade relationer, titta på TV eller spendera dina dagar slumpmässigt med att göra meningslösa saker. Ta reda på dina avsikter för ditt liv och spendera dina vakna timmar på att göra saker som överensstämmer med dina avsikter. Spendera tid med likasinnade människor som är på samma väg. Öppna möjligheterna i ditt eget liv. Är du redo att börja leva din fulla kreativa potential? Vilket steg kan du ta i den riktningen idag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *