Goal Setting, Innovation, Leadership, Self Improvement, Success

Ta steget och hoppa i djupa änden

Har du någonsin mött en situation i livet där du hade två val om hur du gör något? Det ena kan vara att göra ingenting, och det andra kan vara att ta en risk och gå in i det okända. Hur många av er gjorde ingenting när ni mötte denna utmaning? Hur många av er tog risken och gick för den?

De flesta av oss, när vi står inför ett beslut att agera på något, tenderar att backa bort från utmaningen och spela det säkert. Vi beslutar att utöva vår rätt till försiktighet och förbli säker. Vi har lärt oss från en mycket tidig ålder att öppen risk till varje pris. Det är för många konsekvenser, nackdelar eller nackdelar som vi måste möta om vi tog steget. Vi ger oss aldrig möjlighet att upptäcka hur det känns att ta vägen mindre reste i livet. Vi tillbringar större delen av vår tid på att resa på en väg som är bekant och bekväm. Även om detta känner sig bättre, landar vi upp i stasis och utvecklas faktiskt inte. Det är inte att säga att vi då alltid måste ta risker. En balans mellan både försiktighet och risk hjälper oss att gå framåt i livet.

Så vad är fördelen med att ta risker? Gör saker som vi normalt sett inte skulle göra? Hur mycket kan du lära dig av att vara i en miljö som du känner så väl, som nästan aldrig förändras och nästan alltid ger eller ger samma resultat? Att ta risker och dyka in i det okända testar säkert din motståndskraft, engagemang, mod, ambition, motivation och så mycket mer. Dina gränser kommer att skjutas ut och utökas och vad som en gång var bekvämt, kan bli obehagligt för en tid. Genom att ta denna väg kan våra sinnen öppna upp för möjligheter bortom våra vildaste drömmar. Inget bra kommer utan att betala ett pris. Om det var så lätt, skulle vi alla hoppa i djupa änden och ta steget. Det är svårt och utmanande och det är huvudorsaken till att de flesta av oss undviker det.

Mitt råd är – TA PLUNGE! Tryck dig själv, utmana din komfortzon och dina gränser. Du kan överraska dig själv och göra något fantastiskt med ditt liv som du aldrig trodde var möjligt. De största upptäckterna görs när vi gör det oväntade och går utöver vår egen rädsla. När du håller dig tillbaka, berövar du inte bara din egen självupptäckt, utan du förnekar också andra från att uppleva din storhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *